Роде: Београд је упозорен да ће имати проблема уколико не испоручи Радоичића Приштини

Амбасадор Немачке у Приштини Јорн Роде је изјавио да Милан Радоичић за ким је расписана Интерполова потерница, а косовске власти га терете да је налогодавац и вођа напада на косовску полицију у Бањској мора да одговара за почињено дело, те да је упозорио Београд да може имати проблема са Немачком уколико Радоичића не испоручи Приштини.

„Очигледно је да је врло нереално да ће бити изручен, али влада моје земље је јасно ставила до знања, пошто је он у Србији, да мора да полаже рачуне, а док се то не уради, имаћемо проблем у односима са Србијом. Србија то мора да уради и наша очекивања су јасна“, рекао је Роде на ТВ 1.

Показатељ да након догађаја у Бањској 4. септембра 2023.  међународне војне снаге на Косову контролишу безбедност, је увећан број НАТО војника, укључујући и контингент из Немачке, рекао је Роде

„Нисам војни експерт, али знам да је 28 земаља из НАТО и пријатељских земаља део КФОР-а и за мене је незамисливо да би могло да дође до било каквог напада на Косову са овим међународним присуством“, рекао је он.

(Репортери)

Повезани чланци

Back to top button