Рохде: Циљ Асоцијације општина са српском већином је да се «паралелне структуре» доведу у оквире косовског законодавства  

Амбасадор Немачке у Приштини Јорн Рохде је рекао да свака врста статута Заједница општина са српском већином мора бити у складу са Уставом Косова, јавио је косовски јавни сервис РТК.

„Далеко смо у разумевању природе Асоцијације, међутим, Немачка ће наставити да подржава пуну примену свих споразума који су прихваћени и потписани у Бриселу, као и да подржава Косово. Увек смо говорили да било која врста статута мора да буде у складу са Уставом Косова“, рекао је Рохде.

Истиче да би политичари треба да раде на реализацији тих споразума како би постигли стабилност и мир који је потребан свима.

„Сада имамо ситуацију да и даље имамо «паралелне структуре», цео циљ Асоцијације је да се паралелне структуре доведу у оквире косовског законодавства“, нагласио је он.

Немачки дипломата критиковао је Владу Косова због смене чланова Управљачког тима за израду статута Заједница општина са српском већином јер та одлука, како је рекао, није у складу са Бриселским споразумом.

Повезани чланци

Back to top button