Сава Јањић: Свештено лице које је скинуло заставу са Кошара није из Епархије рашко – призренске

Игуман манастира Дечани Сава Јањић посредством друштвених мрежа демантова је наводе  да  свештеник који је недавно био на Кошарама и скинуо албанску заставу има било какве везе са Епархијом рашко – призренском.  

Јањић је навео да се Епархија ограђује од сваке активности која на било који начин угрожава односе међу етничким и верским заједницама.

„За све наше пострадале редовно се молимо у храмовима, а посебно за младост која је изгинула у вихору рата. Неодговорно понашање појединаца који долазе на Косово и Метохију само да би снимали сензационалистичке видео материјале, наноси штету пре свега нашем народу који је овде остао да живи. Искрено се надамо да нам они који већ не могу пружити помоћ, макар не одмажу неодговорним понашањем“, написао је Јањић на фејсбуку.

Јањић је окривио медије који дају пажњу, како је нагласио, „овом фејсбук-егзибиционизму појединаца, који немају осећаја за друге, једнако су неодговорни“.

 „Срби који су остали на КИМ 20 година плаћају цену ‘херојства’ оних, не који су сами пострадали бранећи своје или храбро остали на својим огњиштима, већ оних који су наносили патњу другима, а потом побегли и прогласили победу“, написао је игуман манастира Високи Дечани.

Београдски медији су пре пар дана пренели снимак и изјаву свештеног лица које је за Михољске задушнице служило помен пострадалим српским бранитељима на Кошарама, Након тога скинуо је црвену заставу са двоглавим орлом која је била окачена на срушеном објекту некадашње карауле.

Повезани чланци

Back to top button