Шести дан барикада: Мирно на северу, снабдевеност трговина добра

Захтеви грађана Косова који већ шести дан дежурају крај барикада у Рудару, Ибарској Слатини и Лешку остају непромењени. Они треже повлачење припадника специјалних јединица косовске полиције и ослобађање Дејана Пантића и Миљана Аџића.

Потпредседник српске листе Игор Симић апеловао је на сународнике да остану суздржани те да, како је рекао, поштују припаднике кфора и еулекса на терену . На главној барикаду овде у Рудуару код Звечана мирно је и данас а грађани су се окупили у нешто већем броју будући да је знатно топлије у односу на претходни дан.

Фото: Ризница

Барикадама на северу данас се бавила и председница привремених приштинских институција Вјоса Османи. У годишњем обраћању грађанима и посланицима у скупштини Османи је нагласила да је Приштина као никада раније решена да осигура безбедност и владавину права у сваком делу Косова. За стање на северу криве су, тврди Османи, криминалне банде које представљају сталну претњу грађанима те да су њихове активности усмерене против уставног поретка такозваног Косова.

Данас је четврти дан како је због безбедности прекинута настава у средњим и основним школама на северу. У граду на Ибру отворене су  само трговине прехрамбене робе, пекаре, апотеке а снабдевеност је добра, потврдио  је председник удружења привредника Радош Петровић.

(Ризница)  

Повезани чланци

Back to top button