СЛ у Осојану и Великој Хочи: Бићемо увек тамо где су Србима потребни помоћ и подршка

Тамо где је нашим суграђанима помоћ потребна ми ћемо бити и након завршетка избора 14. фебруара, поручио је потпредседник Српске листе Далибор Јевтић који је са кандидатима за посланике будућег састава скупштине Косова Славком Симићем и Зораном Мојсиловићем данас посетио повратничко село Осојане код Истока и Велику Хочу код Ораховца. 

Посланици Српске листе обишли су школу „Радош Тошић“ у Осојану и уверили се у каквим условима 37 српских ђака похађа наставу. Директор Зоран Грковић нагласио је да велику захвалност што је школа сређена, окречена и има парно грејање дугују Далибору Јевтићу.

У Великој Хочи породици Данијела Ђуричића уручени су кључеви нове куће. Данијел се пре пар година са женом и двоје деце вратио из  централне Србије. Добио је посао у школи, а данас и коначно кров над главом.

„То је један подстрек за мене и моју породицу да боље живимо и опстанемо, надам се на овим просторима“, рекао је Ђуричић.

Потпредседник српске листе Далибор Јевтић је нагласио да ће све што је приоритет Срба то ће у наредном периоду бити обавеза ове странке.

„Наши сународници овде живе у јако комплексним условима и околностима и наша је обавеза да будемо са њима онолико колико можемо и да им пружимо подршку како бисмо их задржали на овим просторима…Ми јесмо сада у предизборној кампањи али и одавде у Великој Хочи и свуда тамо где будемо били шаљемо врло јасну поруку да за нас ово није кампања, ово је за нас обавеза коју имамо и када није била та званична изборна кампања ми смо и у време пандемије били свуда тамо где је била потребна наша помоћ“, рекао је Јевтић.

Обећао је да ће и после избора представници Српске листе наставити да буду тамо где су српска помоћ и подршка потребни. 

Из оцену да је Србима на Косову више него икада потребно јединство кандидат за посланика, Славко Симић је рекао да је веома важно да 14. фебруара покажемо политичку вољу.

„Да покажемо да смо снажно уз Српску листу и уз државу Србију јер знамо да нам предстоје изазовна времена и нама је потребно јединство које нико не сме и не може да ослаби“, рекао је Симић.

Предизборна кампања представника српске листе наставиће се посетом осталим српским срединама.

Повезани чланци

Back to top button