Слађана Марковић – Стојановић: Сви ћемо се трудити да створимо само најбоље за нашу децу

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Слађана Марковић-Стојановић у пратњи  државног секретара Министарства просвете Душана Кићовића, начелнице Школске управе за Косово и Метохију Јасмине Дедић и председника Општине Грачаница Срђана Поповића обишла је радове на изградњи Средњошколског центра у Лапљем Селу.

Како је најављено, овде би за месец и више дана требало да почну са радом три средње школе, јер је предвиђено да комплетни радови на објекту буду завршени до 21. новембра.

„Улагање у образовање је увек добитак, од најнижег до највишег нивоа. Почевши од Министарства просвете, Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије, па све до српске заједнице на територији Косова и Метохије. Сви смо показали колико значи улагати у образовање“, рекла је Марковић – Стојановић.  

Подсетивши колико су Канцеларија за КиМ Владе Републике Србије до сада уложили на простору Косова и Метохије, помоћница директора Канцеларије за КиМ је нагласила да ће нови Средњошколски центар коначно растеретити капацитете школе „Краљ Милутин“ у Грачаници.

„Деца ће коначно боравити у учионицама и кабинетима какве заслужују“, рекла је Марковић – Стојановић.

Она је подсетила и да је током минулог лета у општини Лепосавић средствима Владе Србије реконструисано пет школа, те да ће се наставити са улагањима у образовање изградњом ученичког дома и нове зграде Универзитета, што се како је рекла, није дешавало протеклих година.  

Подсетивши да је корона за све била стресна, она је првацима, родитељима, осталим ученицима и њиховим наставницима пожелела успешну школску годину.

„Сви очекујемо да ће ово брзо да прође и да неће бити никаквих пикова, никаквих нових таласа“, рекла је Марковић – Стојановић.

Подсетила је да је Канцеларији за КиМ најважније и да образовање буде најбоље, те да ће се „сви трудити да само најбоље стварају за нашу децу“. Такође је нагласила да у овом процесу морају свакако да буду укључени и родитељи.

Иван Миљковић

Повезани чланци

Back to top button