СНВ, СНФ, НП послали молбу патријарху да их прими током заседања Синода СПЦ

Српско национално веће Косова и Метохије из Грачанице, Српски национални форум из Грачанице и Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ из Косовске Митровице, јуче су, преко својих председника, послали молбу Светом Архијерејском Сабору Српске православне цркве да прими делегацију Срба са Косова и Метохије у току овогодишњег заседања Сабора, које почиње 13. маја у Пећкој патријаршији.

СНВ, СНФ и НП „Отаџбина“ одлучили су се на овај корак након упорног одбијања његове светости патријарха Порфирија и његовог преосвештенства Епископа рашко-призренског Теодосија, да одговоре на њихове молбе за пријем.

Како се наводи у саопштењу, делегација има намеру да у директном разговору са црквеним великодостојницима укаже на катастрофалне последице политика међународне заједнице, косовских милитантних власти и калкунтске политике српског
руководства, као и на алармантно стање Србе на Косову и Метохији.
Такође, делегација ове три национале организације Срба са Косова и Метохије, како се додаје, носи и предлог „пакета“ мера за усправљање посрнулог српског националног бића, притиснутог тим неразумним политикама.

Повезани чланци

Back to top button