Совфронијевићу одређен једномесечни притвор

Срећку Софронијевићу из Звечана одређен је једномесечни притвор након што је салушан пред Основним судом у Приштини. Тужилаштво га терети за више кривичних дела, наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлашћено поседовање оружја, учествовање у маси која врши кривично дело хулиганизма, уништење и оштећење имовине.

Бранилац Срећка Софронијевића адвокат Небојша Влајић рекао је током саслушања да нема основане сумње да је његов брањеник, који је јуче ухапшен на административном пункту Брњак, починио било какво кривично дело.

Адвокат Небојша Влајић, фото: Ризница

“Нема ни опасности од бекства, јер је он читаво време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану, где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне. Потпуно сам сигуран да то неће ни сада”, рекао је Влајић након саслушања.

Срећку Софронијевићу јуче је одређен полицијски притвор од 48 сати, након хапшења на пункту Брњак. Иначе, реч је о Србину који је 13. октобра 2021. године рањен хицем из ватреног оружја у Звечану, приликом упада и оружане интервенције специјалних једница полиције на на северу КиМ.

Повезани чланци

Back to top button