Специјална полиција претресла две куће у Шилову

Специјалне јединице косовске полиције упале су јутрос у домаћинства Живка Џаклића и Градимира Михајловића у Шилову трагајући за илегалним наоружање. Како нису пронашли ништа сумњиво полицајци су се око поднева повукли, јавља РТВ ПУЛС. 

Акција је отпочела нешто пре девет часова, када се појавило десетак полицајаца који су почели претрес куће и помоћних објеката.

Како је Џаклић, иначе пензионисано војно лице изјавио њега је полиција информисала да је по среди рутинска контрола након чега им је он дозволио да изврше претрес у његовој кући.  Испред штале Живковог брата Градимира Михајловића полиција је у потрази за оружјем копала на неколико места.

Михајловић је изјавио да никада није имао оружје али да је посао полиције да га тражи.

Портпарол полиције за регион Гњилана Исмет Хашани рекао је за РТВ Пулс да је акцију организовало Одељење за привредни криминал из Приштине те да нису били упознати да ће она бити извршена. 

Фото Скриншот Јутјуб РТВ ПУЛС

Канцеларија за КиМ: Још један случај застрашивања Срба

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је недопустиво је и срамотно данашње поступање Косовске полиције која је више сати, без ваљаног основа, претресала куће две српске породице из Шилова и њих изложила додатном притиску и узнемиравању.

„Реч је о типичном примеру застрашивања Срба који живе у Косовском Поморављу и перфидном притиску од стране Приштине да се они одатле иселе. Иако у кућама домаћина Џаклића и Михајловића ништа нелегално није пронађено, они су више сати били жртве полицијског проверавања, услед кога су претрпели снажан стрес. Познат је и опробан механизам да власти у Приштини на челу са Аљбином Куртијем, под различитим изговорима, шаљу полицијске снаге у српске куће и села не би ли тако унели додатни немир и страх међу преостали српски народ у покрајини. Оно на шта Курти и његови сарадници никако не рачунају јесте чињеница да никаквим једностраним акцијама, нити новим притисцима неће сломити дух и снагу Срба на простору Косова и Метохије, нити изазвати неодмерену реакцију српског народа који је увек окренут миру и мирном суживоту“, наглашено је у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button