„Срби за Србе“ донирали вредан апарат стоматолошкој ординацији у Ораховцу

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ обезбедила је средства за куповину ендомотора и пратеће апаратуре која ће у многоме олакшати рад стоматолошкој ординацију при Амбуланти у Ораховцу, потврдио је за Ризницу, стоматолог Игор Левић.

Вредност опреме износи 1.500 евра, а да донација стигне на одредиште постарало се братство манастира Високи Дечани.   

Акција је реализована у веома кратком периоду и како је испричао доктор Левић све се одиграло случајно.

„Приликом једне интервенције, када су ми пацијенткиње биле директорка овдашње Гимназије Добрила Витошевић и професорка у истој школи Оливера Радић, у разговору са асистентом, поменуо сам да бисмо посао лакше обавили да којим случајем имамо ендомотор. Након тога су се Оливера и Добрила понудиле да помогну рекавши да ће покушати да контактирају  хумантирну организацију „Срби за Србе“  која помаже народу на Косову и Метохији. Ја сам направио списак потребне опреме, а Оливера је контактирала поменуту хуманитарну организацију која је, на нашу велику радост, одмах прихватили захтев и за само месец дана опрема је стигла до наше ординације“, испричао је Левић.

У стоматолошкој ординацији Дома здравља у Ораховцу раде два доктора.

„Захваљујући опреми коју смо добили, почиње нова ера за нашу ординацију“, истиче стоматолог који овде ради већ деценију.

Зубарској ординацији недостају, аутоклав за стерилизацију осетљивих инструмената и игала као и насадни инструменти, који су, према речима доктора Левића, дотрајали.

Прблем недостатка зубарског материјала је, с времена на време и овде присутан али се, како кажу у ординацији у Ораховцу, труде и довијају да га увек има за сваког пацијента.

По помоћ стоматолога у Ораховачку ординацију не долазе само Срби из овог града и Велике Хоче, у последње време на списку пацијената налазе се све чешће Албанци, Роми и Горанци.    

Повезани чланци

Back to top button