Србин из Доње Брњице претучен, полиција уместо нападача прво привела жртву (Видео)

Младен Ђошић из Доње Брњице надомак Приштине, кога је синоћ у маркету у том месту претукао Албанац на очиглед малолетног детета, задобио је прелом носа и огреботине по лицу и телу. У изјави новинарима Србин је испричао да је нападнут без разлога, а да је Косовска полиција уместо нападача привела њега и оца.

Ђошић је испричао да је синоћ око 21. час са десетогодишњим сином отишао у макрет по хлеб када га је Алабанац из села без разлога напао и ударио.

„Ничим изазавна он је само пришао. Рекао сам му да се помери, да не насрће на мене јер ћу позвати полицију. Он ме је одједном ударио“, испричао је Ђошић.

Младен Ђошић је задобио озбиљну повреду носа, фото: Ризница

Косовска полиција је убрзо дошла на место инцидента и уместо нападача привела је Младена Ђошића и његовог оца Бранка.  Нападач је, тврди Младен Ђошић, приведен два сата касније.   

„Приликом хапшења употребили су прекомерну силу. Хапсили су мене повређеног као и оца који је болестан. Ми ничим нисмо испровоцирали хапшење“, наводиЂошић.

Повређеног Младена полиција је одвезла у Приштинску болницу где му је указан прва помоћ после чега му је узета изјава у станици. Повреде носа, на глави и лицу саниране су му касније у болници у Косовској Митровици.

Младен Ђошић и његов отац баве се производњом поврћа у пластенику. Нападач је, како су испричали пре неколико дана долазио код њих али се понашао бахатао и газио засаде паприке, због чега су га власници замолили да изађе ван. То би, наводе, могао да буде разлог за напад.

„Он је улазио у пластеник где је ломио паприку . Отац му је скренуо пажњу да нема потребе да ломи пошто ћемо ми да му је уберемо, што смо и урадили. Насрнуо на на мог оца. После тога је долазио његов ујак да се извини“, испричао је Младен Ђошић.

Нападнути па приведени Србин каже да супруга албанског нападача ради у косовској полицији те да верује да је управо то разлог бахатог понашања косовске полиције, а инцидент доживљавају као вид притиска на преостале Србе у овом селу у предграђу Приштине.

Доња Брњица, панорама села, фото: Ризница

Продајом имовине Срби су у Брњици постали мањина, а напади на њихову имовину и крађе учестала су појава. Пре неколико година нападачи су пуцали на српску децу у дворишту тамошње школе.

Косовска полиција се још увек није огалсила поводом инцидента у Доњој Брњици.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button