Српска листа: Бићемо подршка младим брачним паровима

Будућност је у јединству и младим брачним паровима који су истрајни да остану овде са својим породицама, поручио је потпредседник Српске листе (СЛ) Далибор Јевтић који је данас са кандидатима за будуће посланике Скупштине Косова обишао Племетину, Бабин Мост и Старо Грацко.

Потпредседник Српске Листе Далибор Јевтић, члан председништва Срђан Поповић и кандидати за посланике Јасмина Дедић, Љубинко Караџић и Зоран Мојсиловић, обишли су данас три повратничке породице у селима Бабин Мост и Племетина код Обилића и Старо Грацко код Липљана.

Овим породицама је Министарство за заједнице и повратак изградило кућу и у оквиру програма економске одрживости поделило пољопривредну механизацију и остале машине за рад и привређивање.

Петочлана породица Данчетовић из Лазаревца се вратила 2015. године. Осим што им је изграђена кућа добили су и пољопривредну механизацију, тако да Душан, глава породице, сада обрађује пет хектара земље.

„Ова помоћ нам много значи, имаћемо од чега да живимо и да се надамо бољој будућности“, рекао је Данчетовић.

Захвалан на помоћи је и Драган Трипковић из оближњег села Племетина. Министарство за заједнице и повратак Драгану је направило кућу али је он, како каже, најзахвалнији на финансијској помоћи захваљујући којој ће ускоро моћи да оде на операцију трансплатације бубрега у Италију.

„ Звали су ме из болнице и рекли да су почели да раде са странцима, тако да  сада чекам позив“, прича Трипковић.

Душан Милићевић из Старог Грацка код Липљана захвалио је Јевтићу на досадашњој помоћи.

„Мојој породици се много помогло, ја сам због тога срећан и желим да поручим да сам везан за овај простор и да не могу да га напустим никада“, рекао је. 

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић је нагласио да је добра и јасна порука да нема одустајања.

„Мислим да је важно да сви буду упорни као и ови млади људи и наш ће фокус у будућности бити да подржимо младе брачне парове, посебно да будемо подршка њима и када је тешко да буду упорни, заједно са нама у ономе што треба да буде наш заједнички циљ, а то је да будућности на Косову има више Срба“, рекао је Јевтић.

Кандидат за посланика у будућем сазиву Скупштине Косова Јасмина Дедић је рекла да има много разлога да се на овим просторима гради боља будућност.

„Српска листа је једини гарант живота на овим просторима. Тешко јесте али тако ћемо омогућити нашим потомцима да живе као сав нормалан свет морамо да будемо јединствени“, рекла је Дедићева.

Повезани чланци

Back to top button