Српска листа: Курти би да укине живот Срба на Косову и Метохији

Одлука режима Аљбина Куртија да од 1. фебруара укине употребу динара на Косову и Метохији је, у ствари, одлука да се Срби протерају са ових простора без употребе оружја, наводи се у саопштењу Српске листе.

„Након свих облика институционалног насиља који су коришћени против српског народа од стране Куртијевог ауторитарног режима, и који није успео да протера све Србе са Косова и Метохије, сада се одлучио да забрани динар на Косову и Метохији и на тај начин најдиректније угрози физички опстанак српског народа“, додаје се у саопштењу.

„Ако се има на уму да десетине хиљада Срба живи и опстаје на Космету и да све српске институције функционишу захваљујући финансијским давањима наше државе Србије, онда се може замислити шта би се десило са нашим народом ако би се динар укинуо, дакле Курти би да укине живот Срба на Косову и Метохији“, поручују из Српске листе.

„Имајући у виду колико је опасна ова одлука, њена примена би изазвала класично етничко чишћења Срба и неалбанаца са ових простора. Ово мора бити аларм међународним представницима да најхитније реагују и зауставе Куртијево лудило пре него буде прекасно. Није време за анемичне поруке које се у Приштини схватају као сагласност, већ за одлучну реакцију која ће заштити српски народ од овог зулума“, закључује се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button