Српска листа: Месецима инсистирамо да се специјалне јединице повуку са севера Косова, сви ћуте!

Рафална паљба Куртијевих специјалаца на Србе код илегалног пункта на мосту код Бистричке реке у којој је тешко рањен Миљан Делевић је кап која је прелила чашу након серије напада на Србе од нове године на овамо, саопштила је Српска листа.

У саопштењу се подсећа да су након што је за Бадњи дан припадник тзв. Косовских безбедносних снага пуцао у српску децу у Штрпцу, данас Куртијеви специјалци изрешетали возило у коме су била двојица Срба и том приликом пуцали са циљем да убију.

„Недељама упозоравамо на непрофесионално понашање Куртијевих специјалаца који настоје да својим деловањем застрашују српски народ и изазивају инциденте, и инсистирамо да међународна заједница осуди бруталност ових криминалаца у униформама, нажалост нема одговора те не чуди данашњи брутални напад који је само наставак антисрпске хистерије режима у Приштини“, наводи се у саопштењу.

Подсећа се да Српска листа месецима на свим састанцима инсистира да се специјалне јединице повуку са севера Косова и Метохије јер су ту нелегално, и јер су изазвали серију инцидената, али сви ћуте. Очигледно тиме шаљу прећутну подршку онима који би да изазову хаос на овим просторима не узимајући у обзир наша упозорења.

„Данашњи брутални напад на живот Срба изазвао је бес и огорчење код наших грађана, који све чешће сматрају да морају да се сами заштите од криминалних радњи Куртијевих специјалаца и његовог диктаторског антисрпског режима, а у складу са ставом некадашњег америчког председника Џеферсона “Кад неправда постане закон, отпор постаје дужност., наглашава се.

Српска листа захтева моментално повлачење свих Куртијевих специјалаца са севера Косова и Метохије, хапшење и санкционисање оних који су данас покушали да убију Миљана Делевића и његовог сапутника.

„Још једном наглашавамо да даље  присуство ових формација нас може довести у спиралу догађаја које ће неповратно угрозити мир на овим просторима“, закључује се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button