Српска листа: Најновија листа за прогрон Срба најбоље оправдава постојање барикада

Српска листа је саопштила да мржња Аљбина Куртија према свему српском иде дотле да се јавно објављује нова листа за прогон Срба, на којој су чак и брат и син председника Александра Вучића, који немају никакве везе са демократским, мирним протестима српског народа на барикадама.

„Тако је посланик Аљбина Куртија из редова Самоопредељења Арменд Муја објавио још једну листу за прогон Срба са Косова и Метохије, а коју Курти и његов министар Свечла упорно покушавају да сакрију.  На листи за прогон Срба налази скоро комплетно руководство Српске листе, виђени Срби са Косова и Метохије, али и брат и син председника Алексамдра Вучића, Андреј и Данило“, наводи се у саопштењу Српске листе.  

Додаје се да састављањем и јавним објављивањем листи за прогон Срба од стране Приштине представља јавни линч и цртање мете на чело Данилу и Андреју Вучићу, руководству најјаче партије Срба на Косову и Метохији и виђенијим Србима са Косова и Метохије, чиме се најдиректније угрожавају њихови животи.

„Без обзира на упорно понављање лажних изјава и прикривања стварних циљева Аљбина Куртија, да протера Србе са Косова и Метохије, свакога дана се откривају детаљи тог плана.  Криминализација Српске листе и њеног руководства без икаквог доказа није била довољна Куртију, већ се отишло корак даље па су и син председника Вучића Данило и његов брат Андреј постали мета Куртијевог режима“.

Српска листа позива међународну јавност да хитно и јавно осуди овакав прогон Срба.

„Овакве изјаве најдиретније оправдавају постојање барикада и мирног отпора српског народа који не пристаје на омчу око врата коју му је наменио Курти“, закључује се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button