Српска листа: Наставља се правно и институционално насиље Аљбина Куртија

Припадник специјалних јединица албанске националности који је пуцао на Милана Јовановића на Бистричком мосту 10. априла ове године, када му је нанео повреде опасне по живот, пуштен је из притвора. Њему је одлуком Основног суда у Митровици одређен притвор до тридесет дана.

На исти начин правосуђе у Приштини је одредило меру кућног притвора и припаднику косовских безбедносних снага који је на Бадњи дан покушао убиство Милоша и Стефана Стојановића у Готовуши код Штрпца.

Подсетивши на ова два случаја Српска листа наводи да је очигледно да за Србе на Косову и Метохији нема правде чак и када се у ретким случајевима ухапсе они који покушају њихово убиство. Они  се тада се шаљу у кућни притвор или пуштају на слободу.

„Док се починиоци тешких кривичних дела албанске националности пуштају у кућни притвор десетине Срба без доказане кривице противзаконито седе у казаматима, чекајући некаква суђења чак и по неколико година. Ова срамна одлука Куртијевог режима је одговор посланицима европског парламента који говоре о владавини права на Косову и Метохији, али и још један доказ некажњавања оних који врше злочине над Србима“, наводи се у саопштењу Српске листе.

Повезани чланци

Back to top button