Српска листа: Приштинске власти крију одговорне за нападе на Србе на северу

Српска листа захтева најхитније повлачење свих специјалних јединица које су нелегално присутни на северу Косова и Метохије, те како наводе у саопштењу, континуирано малтретирају српски народ на Косову и Метохији. Захтевају и кажњавање одговорних за покушај убиства Милана Јовановића али и Миљана Делевића, и објављивање видео снимака које су направиле камере на Бистричком мосту за оба поменута догађаја.

„Куртијеви специјалци који су нелегално присутни на северу Косова и Метохије поново су пролили српску крв и покушали убиство нашег суграђанина Милана Јовановића из Звечана на Бистричком мосту. Овај злогласни, нелегални пункт албанских  специјалаца постао je симбол репресије режима Аљбина Куртија над Србима, на коме је по други пут покушано убиство Србина“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да додатан бес грађана изазива сазнање да се одговорни за нападе на Србе крију од стране највиших представника власти у Приштини и надлежног министра Свечле, који „очигледно подржава противзаконито деловање ових јединица“.

Српска листа позива међународне представнике да најхитније осуде дивљање, како се истиче, параполицијских јединица које спроводе репресију над обичним грађанима. Захтевају њихово повлачење са севера Косова и Метохије, како би се на том простору вратио мир и спречило угрожавање живота али и мира и сигурности свих грађана.

Повезани чланци

Back to top button