Српска листа разговарала са Јанчом: ЗСО једини начин да се Срби институционално заштите од насртаја Приштине

Делегација Српске листе предвођена председником, проф. др Златаном Елеком разговарала је данас у Косовској Митровици са помоћником генералног секретара УН за Европу, Централну Азију и Америку Мирославом Јенчом о проблемима Срба на Косову и Метохији.

Наглашено је да Куртијев режим свакога дана спроводи физичко и институционално насиље над косметским Србима те да чини све да „протера што више Срба са ових простора кроз монтиране оптужбе, неоснована хапшења, отимања дедовине кроз лажне експропријације, укидање свих људских и грађанских права“.

„Господину Јенчи смо јасно указали на све примере кршења права српског народа без икакве конкретне реакције међународне заједнице која је на то обавезна, посебно имајући у види Резолуцију 1244 СБ УН“, наведи се у саопштењу за медије.

Закључено је да је хитно формирање Заједнице српских општина један од начина да се Срби институционално заштите од насртаја из Приштине, али уједно, како је оцењено, потребно је најхитније зауставити Куртијеве провокативне и ескалаторне акције којима се угрожава мир на овим просторима.

Повезани чланци

Back to top button