Српска листа разговарала са Србима којима се отима земља  

Представници Српске листе Зоран Тодић и Игор Симић одржали су данас састанак са власницима парцела, њиховим наследницима и представницима насеља Лешак, засеока Засеље, села Мекиниће и села Дрен у општини Лепосавић. Њима, како се наводи у саопштењу Српске листе, Куртијев режим настоји да правним насиљем отме више од 83 хектара земље, кршећи сопствене законске регулативе, без икаквог предходног обавештења и консултација са власницима парцела, локалном самоуправом и легитимним представницима српског народа.

Након одржаног састанка на коме су о најновијој једностраној одлуци пре свега упознати власници и наследници предметних парцела, договорено је да се ангажује правни тим који ће поднети жалбу на ову противправну одлуку којом се правним насиљем отима српска земља, као и да ће о свему да обавесте Канцеларију ЕУ у Приштини, УНМИК, ОЕБС, КФОР и представнике Квинте.

“Имајући то у виду наглашавамо да у општини Лепосавић живе Срби – домаћини, које нико није претходно нити обавестио нити консултовао те питао да ли су сагласни са овом експропријацијом, као ни власнике ових парцела, јер знају да би добили негативни одговор, тако да нема говора да је ова одлука донета у јавном интересу, већ у интересу оних који би да Србе протерају са Косова и Метохије. Какав је то јавни интерес којим се од нашег народа и наше цркве отима чак и парцела на којој се налази и месно сеоско гробље у селу Дрен где су сахрањени наши најмилији“, наводи се у саопштењу.  

Додаје се да представници Српске листе, као легитимни представници српског народа, о данашњем састанку и захтеву власника парцела и наших мештана, обавестиће и уложити протест свим међународне представницима и захтевати да се престане са институционалним насиљем од стране Приштине према нашем народу, а спорна одлука укине.

„Диктаторски режим Аљбина Куртија мора престати са једностраним потезима којима свесно ради против интереса српског народа који вековима живе на својој земљи“, закључује се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button