Српска листа: Слике вођа ОВК у службеним мејловима на Косову

Косовске институције су наметнуле да се у потпису службених мејлова запослених па и Срба, Бошњака, Горанаца и осталих налази слика вође ОВК Адема Јашарија, Шабан Јашарија и Хамез Јашарија у црвено-црном оквиру са уцртаним главама орла наличјем на албанску заставу.

Ово је урађено у намери да се свим заједницама на Косову и Метохији наметне једнострано виђење прошлости на овим просторима без икакве најаве, законоског основа или тражења сагласности, саопштила је Српска листа.  

„Да појаснимо, диктаторски режим Аљбина Куртија злоупотребом институција жели да наметне да српски градоначелници, посланици, и сви Срби када користе службене мејлове у оквиру институција на Косову и Метохији промовишу ОВК и њене вође, и поред добро познатог става српског народа о тој организацији”, наводи се у саопштењу.

Стрпска листа наводи да је ово још један вид институционалног притиска и класичан пример дискриминације српског и осталих народа који само раде свој посао и којима се не дозвољава да имају свој став о догађајима из прошлости.

„Нажалост, овај лого којим се велича ОВК и насилно намеће Албанска верзија догађаја из прошлости био је подржан од стране и једног Србина који је део антисрпског режима Аљбина Куртија, од нелегалног министра Ненада Рашића“.

Српска листа захтева да се међународни представници јасно одреде по овом питању и покажу да нико нема права да дискриминише људе и намеће једноумље на Косову и Метохији, посебно у светлу кривичних поступака који се воде пред Специјалним судом за злочине који су почињени на овим просторима.

Повезани чланци

Back to top button