Српска листа убедљиво победила

Српска листа освојила је 100 одсто гласова на изборима за одборнике Скупштине општине Северна Митровица, објављено је на сајту Централне изборне комисије. Однела je победу и у другим местима.

На основу девет одсто обрађених гласова, у Северној Митровици кандидат Српске листе Милан Радојевић освојио је 82,85 одсто гласова.

У Ранилугу, на основу 50 одсто обрађених бирача, кандидаткиња СЛ Катарина Ристић Илић има 100 одсто гласова. Штрпце – обрађено 13,7 одсто гласова, Далибор Јевтић из СЛ 53,20 одсто.

Зоран Тодић из СЛ на основу пет одсто пребројаних гласова има 95 одсто.

Љиљана Шубарић из Српске листе убедљиво води у Грачаници. ЦИК је на основу пет одсто обрађеног материјала саопштио да она има 83,07, а Бранимир Стојановић 16,93 одсто.

У Партешу је обрађено 24,30 одсто гласова. Највише освојених гласова на том узорку има Драган Петковић из СЛ-81,14 одсто.

Ракић прогласио победу Српске листе у свих 10 општина

Кандидати Српске листе су на локалним изборима на Косову и Метохији победили у свих 10 општина са српском већином, саопштио је вечерас председник Српске листе Горан Ракић.

„Поред свих притисака на наш народ, на данашњим изборима показали смо снагу, јединство и слогу“, истакао је Ракић на конференцији за медије и додао да је српски народ на овим изборима послушао позив своје Српске листе и свог председника Александра Вучића и рекордном излазношћу дао подршку да се настави борба за останак и опстанак на овим просторима.

Ракић је захвалио грађанима, пре свега на северу КиМ, нарочито у Северној Митровици, где су, истакао је, остварени апсолутно најбољи резултати до сада.

Како је додао, према прелиминарним подацима у Северној Митровици Милан Радојевић освојио је више од 10.776 гласова.

У општини Грачаница, где су грађани показали висок степен одговорности, наша кандидаткиња Љиљана Шубарић, освојила је око четири пута више гласова од свог противкандидата“, рекао је Ракић и додао да су то прелиминарни подаци.

Ракић је рекао и да је СЛ после упада јединица РОСУ на север КиМ разматрала могућност да не изађу на изборе, али да су после консултација са председником Вучићем одлучили да ипак изађу на изборе у четири општине на северу.

Он је, одговарајући на питање новинара да ли СЛ жели да уђе у косовске институције, рекао да уколико у новембру не почну консултације о формирању ЗСО, институција неће бити, преноси Танјуг.

„Уколико не буде ЗСО неће бити ни косовских институција“, рекао је он.

Потпредседник СЛ Игор Симић додао је и да се још чекају резултати са југа КиМ и за одборнике, као и да ће се можда још обратити о изборима у току вечери.

Курти изгубио у Косовској Митровици

Према до сада доступним подацима, Партија актуелног премијера привремених институција самоуправе у Приштини, Аљбина Куртија, поражена је у Јужној Митровици

У Приштини највише гласова за Витиу и Раму

Пребројавање гласова увелико траје, а почело је и објављивање првих прелиминарних резултата за поједине општине, преноси Репортери. Уколико буде по првим резултатима, у Приштини у други круг иду Арбен Витиа и Перпарим Рама, показују први подаци ЦИК-а. Витиа је освојио за сада око 36, а Рама око 30 одсто гласова. Остали кандидати су према првим подацима далеко иза њих.

(извор: Спутњик)Повезани чланци

Back to top button