„Српска нит“ поново обрадовала децу и старије у најизолованијим српским срединама широм КиМ

„Српска нит“, Невладина организација из Црне Горе, и ове године је поделила  поклоне за велики број деце у најизолованијим српским срединама на Косову и Метохији.

На овај начин је настављена традиција помоћи нашем народу каже оснивач организације Миливоје Брковић.  

„Потпуно свјесни да се приврженост свом народу показује само кроз дјелатну љубав, дошли смо на Космет. Увјерени да косовски завјет у овом времену није само  национални симбол, већ прије свега животворни гест бодрења и подршке нашим сународницима, настављамо мисију коју „Српска нит успјешно спроводи“. Радост даривања је духовна искра која ће нам и убудуће налагати активности и богатити ризницу памћења радосних тренутака“, саопштио је Брковић.

Представници „Српске нити“ у Грачаници, фото: Ризница

Активисти „Српске нити“ обишли су Гораждевац, Ораховац, Велику Хочу и Осојане и том приликом поделили Божићне поклоне за  360 деце.

После посете Патријаршији у Пећи, Високим Дечима и цркви Светог Луке у Витомирици представници „Српске нити“ у Грачаници су поделили пакетиће у Кући за децу са посебним потребама и Дому за стара и незбринута лица. Посетили су и Драгану Павић која је више од 10 година непокретна и чије је лечење у току.

Фото: Ризница

„Успјели смо да сервисирамо више породица за основне животне  потребе, свједочећи и овом приликом колико је и даље тежак положај нашег народа“, рекао је на крају посете Грачаници Миливоје Брковић наводећи да ће чланови ове организације наставити хуманитарни рад на Косову и Метохији.

(Ризница) 

Повезани чланци

Back to top button