Стиже комбинација руске вакцине против грипа и короне

Након рестриктивних мера САД против руских медицинских установа које раде на вакцини против короне, више је него јасно да се пандемија претворила у геополитичко надметање, пише Политика оцењујући да Америка поставља санкције за руске вакцине.

Москва не само што не хаје за скепсу западних стручњака и за америчке санкције против руских научних института који су први у свету развили и регистровали вакцину против вируса короне, већ у захукталој геополитичкој трци за престиж додаје гас.

Најављује ново „фармацеутско оружје“ против „куге 21. века“ Владимир Путин поручује да ће се у септембру појавити друга руска вакцина против Ковида 19, за коју верује да ће бити поуздана и ефикасна.

Из Националног истраживачког медицинског центра „Алмазов“ стиже вест да се ради на јединственом цепиву које би требало истовремено да штити и од грипа и од короне.

Руски сенатор Олег Морозов сматра да новим санкцијама против руских научних центара САД заправо прикривају пораз у развоју вакцине и покушавају да пошто-пото сачувају западно тржиште за себе. Вашингтон се ипак прорачунао, каже Морозов, јер ће упркос санцкцијама руска вакцина бити тражена у свету.  

(извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button