Стојковић обишла Медицински фалултет у КМ: Улагање у образовање залог за будућност

Помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић посетила је данас Медицински факултет Приштинског универзитета у Косовској Митровици који, захваљујући помоћи Канцеларије за КиМ, пружа одличне услове за студирање и усавршавање.

Како је саопштила Канцеларија за КиМ, Стојковићева је са деканицом Медицинског факултета проф. др Татјаном Новаковић обишла је зграду факултета, која је, захваљујући значајним средствима које је Канцеларија за КиМ уложила, заживела у новом руху.

У циљу јачања ове значајне институције и квалитета наставе Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила је средства за опремање стоматологије донирајући опрему за 28 стоматолошких столица. Канцеларија је, такође, обезбедила средства и у сарадњи са Медицинским факултетом набавила фантом лутке за наставу из гинекологије.

Поред новог лифта и амфитеатра, који су модернизовали свој простор у складу са захтевима новог доба, кабинети су аудио, визуелно и информатички опремљени. Такође, у циљу опремања зграде деканата, Канцеларија за КиМ је омогућила набавку котла загрејање.

„Циљ нам је да улагањем у образовање, улажемо у наш останак и опстанак на овим просторима. Улагање у образовање вишеструко се враћа и то је наш залог за будућност“, истакла је Стојковић.

Повезани чланци

Back to top button