Супруга ухапшеног Миљана Аџића из Косовске Митровице: Мој супруг три месеца чами у затвору ни крив ни дужан

Катарина Аџић (24), супруга Миљана Аџића (30) ухапшеног  9. децемра прошле године током барикада на северу Косова, а кога приштиске власти терете за наводни напад на службено лице, истиче како је свима јасно да њен супруг никога није напао већ да је ухапшен због боравка на барикадама.

У изјави за Новости, Катарина је нагласила да се о њеном супругу најмање говори јер она са двоје мале деце од две и по и годину дана није у стању да га посећује у затвору нити да се обраћа јавности. Каже да због болести ни Миљанови родитељи нису у могућности да га посећују у затовру.

„И отац и мајка су му тешко болесни и буквално не излазе из куће, а сада их је његово хапшење буквално дотукло. Осим што бринем због њих, тешко ми је и због деце којој недостаје отац“, испричала је Катарарина .

Миљан је ухапшен на административном прелазу Јариње при повратку из централне Србије. Са њима у ауту је био и њихов двоипогодишњи син. Катарина истиче да тада ништа није указивало на то да ће њен супруг бити ухапшен будући да су без проблема прешли административни прелаз.

„У повратку су нас задржали без објашњења, а полицајац који је ухапсио мог супруга рекао је да Срби нису требали да излазе из косовских инситуција. Потом су нас са малим дететом задржали око два и по сата. Као да су се премишљали хоће ли да га ухапсе и да ли је он баш та особа коју треба хапсити и шта ће му ставити на терет.“  

Миљан се већ три месеца налази у затвору високог ризика у Грдовцу код Подујева. Његов адвокат Милош Делевић опомиње да Тужилаштво у Приштини и даље није саслушало ни једног сведока нити изнело иједан доказ против Миљана због чега је реално очекивати да се ухапшени Аџић пусти на слободу или да му макар буде одређена блажа мера.

Повезани чланци

Back to top button