Свети Сава свечано обележен у Грађевинско саобраћајној школи у Грачаници

Ученици и наставници Грађевинско – саобраћајне школе из Грачанице пригодним програмом данас су обележили празник Свегог Саве, српског просветитеља, оснивача српске цркве и државности.

Због анти – ковид мера ове године су изостали гости. Упркос томе што наставу похађају он лајн ученици и наставници су успели да се организују и припреме светосавски програм.

„Данас пролазимо кроз многа искушења. Једно од највећих је онлајн настава, али све лакше иде када имамо на кога да се угледамо и када имамо путоказ који пратимо. Тај честити пут нам већ вековима показује Свети Сава, наша искра, наш водич и заштитник, чудотворац који претвара таму у светлост и незнање у мудрост. На нама је да га достојанствено следимо“, нагласио је у пригодном обраћању директор школе Дејан Петковић.

У оквиру програма споменут је и јубилеј који ове године обележава задужбина Светог Краља Милутина, манастир Грачаница.  

„У тешким временима лакше нам је када знамо да смо већ седам векова у наручју нашег манастира. Духовност Грачанице уткана је у нас саме, у наше домове и школе, а љубав и снага у наше колевке и погаче. Манасирски зидови наши су браниоци, а фреске наше су трајање. И то је наш светли пут, од древне прошлости ка поносној будућности која ће се остварити ако смерно пратимо Савине кораке“, нагласио је у пригодном говору Петковић.

Ученицима Филипу Димитријевићу и Михајлу Арсићу уручене су похвалнице за одличан успех и примерно владање, а како је речено због режима онлајн наставе, ове године су изостале захвалнице намењене професорима школе.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button