Трандафилова и Хаџиу о раду Специјализованих већа

Косовска министарка правде Аљбуљена Хаџиу састала се данас у Приштини са шефицом Специјализованих већа суда у Хагу Екатерином Трендафиловом.

Хаџиу и Трандафилова су, како се наводи у саопштењу Министарства правде , разговарале о раду Специјализованих већа њиховим надлежностима, правима странака у поступку, улози заштитника грађана и међуинституционалној сарадњи.

Трендафилова је отказала је за јуче најављену посету Гњилану, после протеста који уочи њеног одласка најавила Социјалдемократска партија.

У интервјуу који је дала за српске медије председница специјализованих већа суда у Хагу говорила је о почетку процеса против бивших челника терористичке ОВК.

Рекла да се нада да ће суђење Тачију и осталима ускоро почети нагласивши да је реч о обимном предмету на коме судије раде веома интензивно.

„Ово је веома обиман случај, јер имамо четворицу оптужених – Тачија, Весељија, Краснићија и Сељимија. Постоји преко милион страница материјала за сведочанство. Судије интензивно раде и видећемо – надамо се да ће се то ускоро десити”, рекла је Трендафилова у интервју који је дала РТС-у.

Повезани чланци

Back to top button