Туристичка потенцијал КиМ на овогодишњем Сајму туризма у Београду

На 45. Међународном сајму туризма, Београдског сајма, под слоганом „Доживи Косово и Метохију“ и ове године биће представљен туристички потенцијал наше јужне покрајине.

На штанду Канцеларије за Косово и Метохију у сали 4, од 22. до 25. фебруара, културно благо Косова и Метохије, манастире Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске, планински туризам, гастрономске специјалитете, квалитетна вина, привредне потенцијале и природна богатства покрајине, представиће општине Косовска Митровица, Зубин Поток,Штрпце, Звечан, Лепосавић, Ораховац, Град Приштина и Косовско Поморавље (Гњилане, Витина, Косовска Каменица и Ново Брдо), по следећем распореду:

Косовска Митровица – 22. фебруара у 12 сати

Зубин Поток – 22. фебруара у 14 сати

Штрпце – 22 фебруара у 18 сати

Град Приштина – 23. фебруара у 15 сати

Косовско Поморавље – 24. фебруара у 12 сати

Звечан – 24. фебруара у 14 сати

Лепосавић – 25. фебруара у 12 сати

Пригодно отварање штанда Канцеларије за Косово и Метохију, одржаће се у петак, 23. фебруара, са почетком у 13.00 часова. Сваког дана, у време трајања Сајма, на штанду Канцеларије за Косово и Метохију биће организована и дегустација вина ораховачког виногорја, које ће представљати породичне винарије овог краја. Поред бројних садржаја у виду презентација туристичких дестинација Косова и Метохије, посетиоци ће на штанду Канцеларије за КиМ моћи да уживају у богатом културно – уметничком програму и дегустацији домаћих производа и вина са Косова и Метохије.

Повезани чланци

Back to top button