Удружење и Унија Црногораца Косова: Бранећи светиње, бранимо породицу, дом и Црну Гору

Удружење и Унија Црногораца Косова упутили су писмо снажне подршке Православној Митрополији црногорско приморској и Епархијама СПЦ у Црног Гори у коме наглашавају да су од првог дана уз Цркву и верни народ.  

„Данас на Илиндан, окупили смо се у доброј вјери да нашим потписима пошаљемо подршку Митрополији црногорско приморској и епархијама Српске православне цркве у Црној Гори“, наглашено је у писму у коме се још и додаје:

„Црногорски народ је стотинама година бранио и уграђивао себе у помјесну Пећку Патријаршију. И надаље постојано стоји на бранику мајке свих наших цркава у којима смо чином крштења широм ове свете земље примали и примамо прву Свету Тајну духовног рађања за вјечност. Стога смо, сасвим разумљиво, од првог дана уз нашу Цркву и вјерни народ, увјерени да ћемо у заједништву и братској љубави са вјером у Бога одбранити светиње у Црној Гори од однарођене власти“, наводи се у тексту писма подршке Православној Митрополији црногорско приморској.

Удружење и Унија Црногораца Косова позива верне и, како се истиче, правдољубиве црногорске организације у дијаспори да се ослободе страха те да им се придруже у, како је речено, светој мисији.

„Бранећи светиње, бранимо породицу, дом и Црну Гору“, закључује се на крају саопштења,

Повезани чланци

Back to top button