Удружење и Унија Црногораца Косова: Харадинај Стубла се директно меша у изборни процес у Црној Гори

Министарка иностраних послова и дијаспоре Косова, Мелиза Харадинај Стубла je током званичне посете Албанском националном већу и албанским политичким партијама у Црној Гори, била посебно ангажована на формирању јединствене албанске листе за предстојеће локалне и парламентарне изборе заказане за 30 август текуће године, упозорава Удружење и Унија Црногораца са Косова.  

Удружење је реаговало поводом ангаживања косовске министарке које је, као се наводи у саопштењу, било снажно, док се на другој страни косовске институције залажу и раде на разбијању и нестанку црногорског етничког бића на косовској земљи.

„Тиме се Харадинај Стубла директно умијешала у изборни процес и унутрашњу политику Црне Горе, на шта су црногорске власти наравно остале нијеме“, истиче се у саопштењу.

Додаје се да је косовска министарка поручила албанском народу да ће се Косово ангажовати на унапређењу њиховог положаја.

„ Међутим, она се ни једном ријечју није осврнула на потребу уређивања формално правног положаја црногорске заједнице на Косову. Није се осврнула, јер је наш непримјерено тежак и понижавајући положај као и повратак прогнаних и њихове отете имовине апсолутно и не интересује, а и што би када их у томе власт у Црној Гори здушно подржава“, закључује се у саопштењу Удружења и Уније Црногораца Косова које потписује њен председник Слободан Вујичић.

Повезани чланци

Back to top button