Ухапшен Србин, Приштина га терети за „ратни злочин“

Специјално тужилаштво у Приштини саоптило је да је да је Србин З.А, ухапшен због сумње да је током ратних сукоба 1999. године, у својству службеног лица у полицијској станици у Косовској Каменици починио ратни злочин против цивилног становништва.

З.А. је наводно “у сарадњи са другим униформисаним и наоружаним припадницима српске полиције, у почетку тукао оштећеног Б.М., гуменим шипкама и ногама, нечовечно га мучио, малтретирао и нанео му тешке повреде, трауме и здравствене последице и тешко му претио по живот”, наводи Тужилаштво.

 “Такође, постоји основана сумња да је окривљени З.А., у периоду рата на Косову, тачније у периоду фебруар-март 1999. године, у сарадњи са другим припадницима српске полиције и паравојних група, учествовао у депортацији и присилном расељавању грађана Каменице и околине.  Такође је учествовао у пљачкању кућа, а потом, са циљем да оштети имовину Албанаца, исте палио и учествовао у малтретирању албанских цивила”, наводе из Тужилаштва.

Овим радњама је, како се додаје, окривљени З.А. изврши кривично дело „Ратни злочин против цивилног становништва“ кривичног закона бивше СФРЈ.

Повезани чланци

Back to top button