Вељиу: Полиција Косова одлично сарађује у размени информацијама

Трећи локални састанак координационог карактера на коме је представљен „Водич за одрживо решење илегалног оружја и трговине малокалибарским и лаким наоружањем на Западном Балкану“ одржан је данас у Министарству унутрашњих послова у Приштини.

Министар Унутрашњих послова Косова Агим Вељиу  је у својству националног координатора за контролу лаког оружја и експлозива, рекао је да је Министарство на чијем је челу заинтересовано за прецизно спровођење Водича и спровођење акционог плана стратегије о контроли малокалибарског и лаког оружја.

“Поносни смо на успехе и професионалност контактне тачке за оружје (ФФП) у оквиру Полиције Косова која одлично извршава задатке и обавезе у области размене информација са надлежним институцијама, националним и међународним, израдом извештаја као и напредног наоружања у области контроле малокалибарског и лаког оружја, ” рекао је Вељиу.

Током састанка, он се захвалио донаторима и партнерима на доприносу, посебно Министарству иностраних послова Немачке и Француске, Орагнизацији за равој при УН-у  на Косову (УНДП)  и СЕЕСАЦ-у на континуираној подршци у овој области, али ина професионалним саветима и техничкој подршци.

Повезани чланци

Back to top button