Влада Косова усвојила план рада за наредну годину

Косовска влада је на онлајн седници, која је одржана на захев премијера Косова Авдулаха Хотија, одобрила је План рада за 2021. годину као и одлуке у областима уставних и правних одговорности.

Како је саопштено, Влада је усвојила План рада за наступајућу годину али И индикативни план за 2022 и 2023. У прилогу усвојеног плана за 2021. усвојен је заноноданвни програм и План стратешких докумената за наредну годину.

Кабинет Владе је такође размотрио и одобрио административно упутство о коришц́ењу правних мерних јединица. Ово административно упутство регулише правне мерне јединице које се користе на Косову, начин на који се оне користе, величину, назив и њихове симболе.

Владин кабинет је одобрио одлуку о изменама и допунама Владине одлуке бр. 18/48 од 07.12.2020. на основу које се продужава рок за подношење анализе / студије Радне групе за успостављање Института за Истрагу ратних злочина почињених на Косову, до 15. априла 2021. године.

Одобрена је и одлука да се од председника Косово затражи да овласти Министра правде да потпише Споразум о узајамној правној помоц́и  по цивилним питањима са Северном Македонијом.

Влада је такође разматрала и одобрила одлуку о одобравању финансијских средстава у износу од 1.047.710,96 евра Агенцији за ваздушне навигационе услуге, како би регулисала мањак.

Повезани чланци

Back to top button