Вучић и Курти данас у Бриселу

Дијалог Београда и Приштине на високом нивоу наставља се данас у Бриселу разговорима у којима ће учествовати председник Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, као и представници Европске уније.

Преговори у оквиру дијалога Београда и Приштине на високом нивоу настављају се данас у Бриселу.

Високи представник Жозеп Борељ, уз специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака, одржаће са председником Александром Вучићем и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем заједнички састанак, који ће почети у 18 часова, најављено је из Европске службе за спољне послове (ЕЕАС).

Тема разговора у Бриселу, како je саопштено, биће нацрт статута Заједнице српских општина и Декларација о несталим лицима.

Фокус ће бити на примени Споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине, а од страна се очекује да подрже Декларацију о несталим лицима као прву тачку дневног реда, након чега ће бити представљен први нацрт статута Заједнице српских општина, најављено је из ЕЕАС.

Такође ће, наводи се у саопштењу, имати прилику да разговарају и о другим питањима од политичког значаја.

То је трећи састанак за нешто више од два месеца главних преговарача Београда и Приштине, који су претходни пут разговарали у Охриду.

Специјални представник ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак оценио је да ће састанак у Бриселу бити посебно важан.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button