Вучић и Курти у Бриселу 2. маја

Нова рунда дијалога између Београда и Приштине на највишем нивоу биће настављена 2. маја, када ће се у Бриселу састати председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, потврдио је портпарол ЕУ Петер Стано.

Он је казао да је ЕУ оформила Заједнички надзорни одбор за надгледање спровођења Споразума о нормализацији односа између тзв. Косова и Србије и Анекса за имплементацију.

„ЕУ, као посредник и саветник дијалога Београда и Приштине, заједно са Косовом и Србијом, као странама у дијалогу о нормализацији односа, данас је успоставила Заједнички надзорни одбор за надгледање спровођења Споразума на путу нормализације између Косова и Србије и Анекса за његову имплементацију“, саопштио је Стано.

Додао је да очекује да ће Пројектни задатак бити финализован и усвојен на првом састанку одбора, који ће се одржати након следећег састанка на високом нивоу који је заказан за 2. мај у Бриселу.

Рекао је да се овај надзорни одбор успоставља 30 дана након састанка на високом нивоу у Охриду, како је наведено у Анексу о имплементацији.

Заједничким одбором за праћење председаваће специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања западног Балкана Мирослав Лајчак.

Тзв. Косово ће представљати његов амбасадор у Бриселу Агрон Бајрами, а Србију председник канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Како се наводи, одбор ће се редовно састајати у Бриселу.

(Танјуг)

Повезани чланци

Back to top button