Вучић – Лајчек: Пуна примена Бриселског споразума

Порука председника Србије Александра Вучића после састанка са изаслаником ЕУ Мирославом Лајчеком јесте да Србија тражи пуну примену Бриселског споразума, пише Политика.

Лист наводи да је све што се тиче ЗСО договорено, потписано и треба да се оствари. Следећи корак је да се у Бриселу преговара о статусу те заједнице, рекао изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине.  

Добар, рационалан и озбиљан састанак о будућности дијалога – тако је председник Србије Александар Вучић оценио сусрет са Мирославом Лајчеком, специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине. Истакао је да је договорен наставак дијалога као и да је Србија потпуно посвећена наставку тог процеса, у жељи да се дође до компромисног решења ради бољих односа Срба и Албанаца и нормализације односа Београда и Приштине.

Једна од шест ставки о којима је било речи на састанку јесте и пуна имплементација првог Бриселског споразума и то, како је Вучић нагласио, јасно произилази како из основних одредби споразума, тако и из имплементационог плана за његово спровођење.

То је како је навео, услов без којег се не може наставити дијалог. Ж

„Ми смо спремни за дијалог кад год Лајчек закаже, ми ћемо у Брисел ићи и на највишем и на техничком нивоу“, поручио је председник Србије.  

(Извор: Политика)

Повезани чланци

Back to top button