Вучић у Паризу: Свима на Западу јасно да Курти не жели да формира ЗСО

Председник Србије Александар Вучић рекао је да не верује да ће се видети са Аљбином Куртијем и да ће вечерас са Макроном разговарати о Косову и Метохији.

Вучић је рекао да је у Паризу разговарао са Александром де Кроом, о билатералним односима две земље, о извештају ЕК, о стању на КиМ, о свим регионалним питањима.

„Разговарали смо о Косову, о билатералним пословима са Белгијом“, саопштио је Вучић.

„Разговарао сам кратко у два наврата са Макроном, са њим ћу се видети у Јелисејској палати вечерас, један на један. Упутићу му позив да дође у Србију, може да се деси да до краја године већ буде у Србији“, истакао је председник и казао да је имао важан сусрет и са председником Гане.

Вучић је указао да фокус света полако клизи ка Гази, тачније израелско-палестинском сукобу, каже председник. 

Како је рекао, покренута је и веома важна тема да се појединим земљама дозволе више стопе дефицита ако имају довољно девизних резерви, како би се обезбедио бржи раст, и нагласио је да би то било веома важно за Србију.

„Тема вечерашњег састанка биће и дијалог са Приштином“, додао је Вучић, рекавши да не мисли да ће доћи до састанка са Куртијем.

„Свима њима на Западу је јасно да Курти не жели Заједницу српских општина“, рекао је Вучић.

На питање да ли је било говора о „тврдоглавости“ Албина Куртија, Вучић је одговорио да „и да јесте, никада не би јавно говорио о томе“.

Вечерашњи састанак са председником Француске заказан је за 20.15, а Вучић је изразио велику захвалност што је поред свих других учесника Макрон одвојио време за састанак један на један са њим.

Повезани чланци

Back to top button