Вучућ: У јануару и фебруару биће највећи притисци на Србију по питању КиМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је да најјаче притиске по питању Косова и Метохије очекује у јануару и фебруару јер ће, како је истакао, тада бити пик кампање око европских парламентарних избора.

Председник Вучић је за Прву ТВ рекао да очекује велике притиске око КиМ у јануару и фебруару јер је, каже, суштина да међународна заједница мора да реши косовски проблем пре него што уђе у разговоре око Украјине.

Вучић је рекао и да међународна заједница не може себи да дозволи да им председник Русије Владимир Путин каже – „како сте направили косовски преседан, а Русија не може“.

Вучић је рекао и да ће кампања бити јака, зато што следе и избори за Европски парламент.

„Онда ће и сваки од ових који мрзи Србију, од Шидара до Грошеља, да се нађе паметан да нам соли памет о Србији, руска губернија, колонија, избори овакви, нема демократије, нема овога. Пошто ваљда мисле да ће тако да добију неки албански глас више или не знам већ шта, јер то су све иначе људи који не подржавају само независно Косово, већ су изразити албански лобисти“, рекао је Вучић за ТВ Прва.

Вучић је рекао и да је Ана Брнабић постала ресурс земље, али да „тешко да ће бити премијер“. Истиче и да ће за годину и по дана просечна плата у Србији бити 1.000 евра.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button