За тројицу Срба притвор још два месеца, Апелациони суд одбио жалбе

Апелациони суд у Приштини одбио је као неосноване жалбе на решење о продужењу притвора тројици Срба ухапшених након сукоба у Бањској у септембру прошле године, чиме је потврђена одлука Основног суда да им се продужи мера притвора за још два месеца.

Како је наведено у саопштењу Апелационог суда, другостепено веће је оценило да остављањем окривљених на слободи постоји ризик да ће поновити кривична дела или починити друга кривична дела, као и да постоји могућност да ће утицати на сведоке или напустити Косово и Метохију у циљу избегавања кривичне одговорности за кривична дела за која су осумњичени.

Предметно веће није нашло разумног основа у односу на конкретне околности да одреди било какве блаже мере, јер ниједна од других мера не би отклонила ризик, наводи се у саопштењу.

Адвокат ухапшеног Владимира Толића, Милош Делевић је за Танјуг изјавио да је ово очекивана одлука и додао да верује да ће се осумњиченима у овом поступку притвор још дуго продужавати.

„Сва решења су истоветна, само се мењају датуми. Притвор се продужава по свим основама предвиђеним законом. Верујем да ће још дуго продужавати притвор осумњиченима у овом предмету“, рекао је Делевић.

Основни суд у Приштини је 21. јуна донео решење о продужењу притвора за два месеца тројици Срба Владимиру Толићу, Душану Максимовићу и Благоју Спасојевићу ухапшенима након сукоба у Бањској, а који су осумњичени за наводно почињена тешка кривична дела против тзв. уставног поретка и безбедности Косова. Они су у притвору од септембра 2023. године.

(Танјуг)

Повезани чланци

Back to top button