Захтев Приштине за пријем данас на Скупштини Савета Европе

На пролећном заседању Парламентарне Скупштине Савета Европе и захтев Приштине за пријем у чланство. Након што је Одбор за правна питања и људска права Парламентарне скупштине подржао нацрт мишљења о чланству Приштине у Савет Европе, данас би о томе требало да се изјасни Политички комитет.

У Парламентарној скупштини Савета Европе почело је пролећно заседање, током којег ће посланици у Стразбуру разматрати и захтев тзв. Косова за пријем у Савет Европе. Заседање траје до 19. априла.

Одбор за правна питања и људска права Парламентарне скупштине Савета Европе јуче је подржао нацрт мишљења о томе, а данас би требало да се изјасни Политички комитет.

Коначну одлуку о пријему тзв. Косова доноси на пленарном заседању Парламентарна скупштина Савета Европе.

Српска делегација у том телу поднела је 10 амандмана на текст препоруке за пријем тзв. Косова у ту организацију, а једним се тражи одлагање одлуке о захтеву Приштине за чланство.

Делегација Скупштине Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе саопштила је да су српска делегација и члан кипарске делегације у Одбору за правна питања и људска права гласали против нацрта мишљења о чланству Приштине у Савету Европе.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button