Започео програм за стажирање у општини Грачаница

Тридесетак дипломаца који су претходно прошли конкурсну процедуру и изабрани су за обављање стручне праксе у општини Грачаница, данас су потписали уговоре о стажирању које им је уручио градоначелник Срђан Поповић.  

 „Унапређење укључивања дипломаца из мањинских заједница у администрацију централног и локалног нивоа на Косову“ назив је пројекта у који су укључени дипломци високо образовних установа са Косова из српске и ромске заједнице. Њима ће у трајању од годину дана бити омогућено стажирање у општини Грачаница.

Анђелина Перић из Грачанице завршила је економски менаџмент. Стажирање је за њу, каже, могућност да стекне радно искуство.

„ Драго ми је што имам прилику учествујем у овоме. Мислим да је то Општина институција у којој сви ми, шта год да смо завршили, имамо прилику да научимо много и стекнемо разна искуства“, рекла је Перићева.

Ђина Перић, фото: Ризница

После стажирања једном броју младих стручњака пружиће се прилика да се и запосле у локалној самоуправи.

„Надам се послу, сви се ми томе потајно надамо, али пре тога драго ми је да нам је пружена прилика да стекнемо и нека радна искуства“, каже Перићева.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић подсећа да се програм стажирања спроводи већ пету годину, те да је веома битан за нашу омладину.

„Драго ми је, са једне стране, што је из године у годину све више је младих који аплицирају за програм стажирања. За нашу општину је то много битно да има младих заинтересованих људи који желе да раде…Ми и те како подржавамо овакве програме. Имали смо прилику да разговарамо и са људима из цивилног сектора где су ме и они питали да ли општина и у будуће жели да подржава овакве програме. Мој одговор је био ће општина подржавати све здраве иницијативе које иду у корист нашој омладини“, рекао је Поповић.

Програм за стажирање спроводи невладина организација „Центар за мир и толеранцију“ из Грачанице уз подршку Немачке амбасаде на Косову.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button