Зубин Поток: Полиција разбила ћирилични натпис на згради општине

Косовска полиција поломила је таблу на општинској згради у Зубином Потоку која је била на ћириличном писму, рекао је за Косово онлајн председник Привременог органа општине Зубин Поток Срђан Вуловић.

Он је истакао да је то још једна порука Србима да их приштинске власти не желе на „Косову“.

„У време викенда не протестујемо испред општине, ту смо петком до 15 сати и долазимо у понедељак ујутру. Током викенда косовска полиција је поломила таблу са натписом на ћириличном писму на улазу у зграду општине Зубин Поток. Табла је поломљена, ишчупана са зида, а налазила се пар метара изнад улаза“, прича Вуловић.

Такође изнад улаза у зграду уклоњен је и део натписа „Општина Зубин Поток“, тако да је остало само још четири слова „тина“.

Он је истакао да су грађани данас, када су се окупили, видели да је натпис поломљен и скинут са зида.

„То је класичан притисак на Србе, на ћирилицу као наше писмо. Ми смо од почетка протеста мирно реаговали, трудили смо се да не изазовемо ниједан ексцес. Тако да ниједан повод не постоји да они то ураде“, каже Вуловић.

Наводи да је општина Зубин Поток окружена полицијским снагама са кордоном и оградом, због чега сматра да нико други није могао да приђе згради.

„Нико други није могао да приђе општинској згради. Испред улаза увек стоји по пет, шест њихових полицајаца, тако да је то њихово дело“, уверен је Вуловић.

Подвлачи да у Зубином Потоку, од заузимања општине, није било ниједног инцидента, тако да косовска полиција ничим није испровоцирана.

„То је још један њихов доказ да не желе више Србе ту. Али ми смо ту и чекаћемо, не идемо нигде одавде“, поручио је Вуловић.

Иначе после локалних избора, одржаних без учешћа Срба, полиција је скинула са зграде општине српске заставе.

Подсећамо, ово није први пут да се уклаљају табле са ћириличним написима. Последњи пут то се догодило 2019. године на улазу у Зубин Поток где је стајала табла с натписом „Република Србија, АП Косово и Метохија“.

Повезани чланци

Back to top button