Абдиџику: Могуће одлагање избора страх владе од неуспеха

После препоруке Националног института за јавно здравље Косова о одлагању локалних избора на Косову председник Демократског савеза Косова Љумир Абдиџику је написао је да је ова институција постала инструмент власти и на тај начин изгубила сваки кредибилитет.

Абдиџику је на фејсбуку написао да телевизијски сценарио који је објавила владајућа странка изводе актери који су у служби политике.

„Препорука није тражена, већ је дата по наруџбини. Као што је упозорила влада пре неколико дана, онако како је влади данас потребно. Катастрофални неуспех пандемије не сме утицати на демократију. То нам је свето. Зато нико не сме да дира изборе. Слободна грађанска воља је изнад сваке институције. Надмоћ демократије је граница коју не можемо прећи. Ко год служи у том погледу, одговараће. Косово је одржало изборе у пандемији. У суседним земљама сада се одржавају избори. Изборни дан за демократију није алтернативан. Кампања је скраћена; ЦИК је припремљен; датум избора се не може променити. Да водимо рачуна о свом здрављу, да дајемо пример, да организујемо фер процес – али биће процеса 17. октобра. Не можемо излечити страх владе због масовног неуспеха; али демократију, слободу вашег гласа ћемо штитити“, написао је Абдиџику на Фејсбуку.

Повезани чланци

Back to top button