Адвокат Васић: Слађан нема везе са догађајима за које га терете

Дејан Васић, адвокат приведеног Слађана Трајковића, каже да је прво рочиште било затворено за јавност и да је судија наложио да информације о самом догађају и ономе што се Трајковићу ставља на терет не смеју да се објаве.

Од Специјалног тужилаштва тражи да се истрага спроведе ефикасно како би се утврдила пуна истина о догађају.

„Слађан апсолутно нема везе са догађајима који му се на терет стављају. То су неке оптужбе које су се појавиле тек сада 23 године касније, иако човек никада није напуштао Косово и Метохију, цео живот је овде са породицом живео у миру и љубави са комшијама Србима и Албанцима“, рекао је Васић.

Слађан Трајковић се, подсећа адвокат, терети за два кривична дела ратног злочина, али, каже, о детаљима не може да говори у овој фази потупка.

Наводи да ће Трајковић бити у притвору високе безбедности у Подујеву.

Сузана Трајковић, супруга Слађана Трајковића, фото: Ризница

Данас су га уз адвоката посетиле супруга и ћерка. Супруга ухапшеног, Сузана Трајковић, каже да су разговарали десетак минута.

„Психички је јак, међутим, физички се види да је блед. Одбијао је храну, пет дана ништа није јео, таблете које смо му послали јуче није све добио. Дали су му само за шећер. Рана на глави му се инфицирала. Психички је стабилан колико год може“, навела је Трајковићева.

Додаје да породица верује да је невин.

„Ми смо у Бошњачкој махали од 1999. године, где је мешовита средина. Имамо пуно поштовање према свим комшијама, и Србима и Албанцима. Он је поштено радио свој посао. Нек докажу кривицу ако могу, невино је оптужен“, поручила је Трајковићева.

(РТС)

Повезани чланци

Back to top button