Akcija Kosovskih specijalaca na više lokacija na severu KiM

Kosovska policija saopštila je na Fejsbuku da sprovodi nalog nadležnog suda za provere na pet lokacija u tri opštine na severu Kosova.

„Ove operacije se izvode u vezi sa nedavnim događajima u selu Banjska. Policijsku operaciju vrše relevantne jedinice kosovske policije, uz prisustvo tužioca na licu mesta. Kosovska policija ovom prilikom obaveštava građane da ne treba da brinu. Kontrolni nalozi se sprovode u koordinaciji sa Euleksom i Kforom“, navode iz Kosovske policije.

Akcija se izvodi uz prisustvo tužioca Specijalnog tužilaštva. 

Specijalci kosovske policije povukli su se iz Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica i iz restorana Grej koji se nalazi u blizini predškolske ustanove „Danica Jaramaz“. Specijalci su zaplenili dva automobila marke „mercedes“ i jedan kvad, javlja Kosovo onlajn.

Specijalci kosovske policije izvršili su pretres i u Zvečanu na, za sada, nepoznatoj lokaciji, nakon čega su se povukli. Prema infromacijama sa terena pretres je izvršen i u Zubinom Potoku, a kako javlja dopisnik Kosovo onlajna u Leposaviću za sada nema akcije, ali se u tamošnjoj stanici policije nalaze brojni specijalci.

(RTS)

Povezani članci

Back to top button