Албанац напао Милана Ковачевића из Бања

Милан Kовачевић из села Бање код Србице нападнут је физички данас од стране локалног Албанца који га је ударио у пределу главе.

Милан је кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживео озбиљну трауму и стрес.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да је Милан Kовачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу.

„Ово није први пут да се он налази на мети локалних Албанаца који га дужи временски период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији.

Недавно му је запаљена колиба, нелегално му секу шуму, а често је мета и вербалних провокација, али су му и до сада као што ће то бити и надаље Kанцеларија за KиМ и држава Србија помагали и помагаће“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ  

Додаје се да није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је Аљбин Kурти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Kосова и Метохије, а Kосовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке.

„Показало се да свака Kуртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте.  О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа“, истакнуто је у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button