Албанци напали српског младића у Клокоту

Група Албанаца претукла је Стефана Томића (18) из Клокота док се са братом враћао с поноћне Божићне литургије у Цркви Светог Петра и Павла у Клокоту, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Након службе у цркви, младић је кренуо код тетке, када га је на путу напала група Албанаца, од којих је неке препознао као обезбеђење локалног ресторана, наводи Канцеларија за КиМ.

Стефан је задобио повреде ока, руке, абдомена и ногу, а лекарску помоћ је потражио у здравственој установи у Витини.

Са породицом Томић разговарао је и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић који им је пренео подршку државе Србије која ће бити ту да им помогне.

Читав случај породица је пријавила полицији која је до раних јутарњих сати испитивала Стефана о нападу.

„И овај мучки напад на српско дете на Косову и Метохији показује антисрпску хистерију која влада на Косову и Метохији и колико су Срби, посебно јужно од Ибра угрожени“, наведено је у саопштењу.

СРПСКА ЛИСТА: УМЕСТО ДА СЕ РАДУЈЕМО БОЖИЋУ СТРЕПИМО ЗА ЖИВОТ СВОЈЕ ДЕЦЕ

Српска листа саопштава да се наставља се насиље над српском децом од стране албанских екстремиста, подстакнутих Куртијевом репресијом и антисрпском хистеријом Приштине.

Реагујући на напад на српског младића Стефана Томића из Клокота Српска листа наводи да ће овај Божић остати упамћен као дан када су Срби позивали на мир, али и дан када је проливена невина српска крв.

„Уместо да се сви заједно радујемо Божићу, Срби стрепе за живот своје деце“, истиче се у саопштењу.

„Жалосно је да представници међународне  заједнице нису предузели ништа да спрече овакве бруталне, ничим изазване нападе на српску нејач, па чак и да упорно избегавају да наведу да је покушано убиство дечака српске националности. Лицемерно је да су снажније и оштрије осуђивали измишљено бацање пиротехнике на возило Еулекса пре пар недеља него покушај убиства српске деце. У име српског народа захтевамо да међународне снаге појачају присуство у српским срединама и спрече нове нападе и изливе мржње према Србима на југу јер су више пута истакли да имају капацитета да се старају о миру и сигурности грађана, те да је њихова одговорност највећа када су у питању мир и безбедност српског народа”, наведено је у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button