Албанци претукли Србина из Грачанице

Тројица Албанаца напала су и претукла двадесетогодишњег Страхињу Петровића из Грачанице. Напад на српског младића догодио се синоћ око 19 часова на путу за оближње село Добротин.

Страхињу Петровића је, како је рекао за РТС, у вожњи претекао црни БМВ караван и блокирао му пут. Каже да није упамтио пуну регистарску ознаку аутомобила, али да је видео таблице са почетним бројем 01, што указује да је власник аутомобила из приштинског округа.

„Нападачи су били један старији човек до 40 година и он је возио аутомобил, друга двојица су имала до 20 година. Кренуо је према мени, викао је, ја сам га питао који је проблем. Он ме је из све снаге шаком ударио по глави. Када сам дошао при себи видео сам да су ту још двојица са њиме и они су хтели да ме ударају што више“, испричао је Петровић.

Када се прибрао и успео да дође свести, видео је две девојке које су се убеђивале са нападачима и одвукле их у аутомобил, који се потом удаљио са места догађаја.

Страхињи је у помоћ притекао Србин из Добротина који је о читавом случају обавестио полицију. Указана му је помоћ на одељењу Хирургије у Грачаници одакле је пребачен у Косовску Митровицу.

Каже да никада није имао никаквих проблема са Албанцима, да избегава конфликте и да је разлог напада на њега могао да буде једино то што вози аутомобил са КГ таблицама.

Иако је случај пријавио полицији, не верује да ће нападачи бити откривени и процесуирани.

Петровић са двојицом млађе браће живи у Грачаници. У трагичној несрећи су изгубили родитеље, а о њима се стара стриц.

(Ризница)

Повезани чланци

Back to top button