Албанци претукли српског дечака у Сувом Долу код Косовске Митровице

Дечак Лазар М. (15) претучен је јутрос од стране четири старија Албанца у етнички мешовитом насељу Суви До код Косовске Митровице. Он је кренуо од куће јутрос пешке, када су му из аутомобила у покрету добацивали на албанском.

Дете је сагло главу што је био знак албанским екстремистима да не разуме језик и да је реч о Србину, па су потом зауставили возило и претукли дечака.

Он је јутрос у пратњи оца Златка дошао у KБЦ Kосовска Митровица са видним повредама главе, хематомима и огреботинама, као и подливом испод ока, а према његовим речима нападачи су му задали више удараца и у пределу грудног коша и стомака.

Урађена му је комплетна дијагностика и отпуштен је на кућно лечење. Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић одмах је разговарао са оцем повређеног дечака и пружио му подршку и понудио сву помоћ Kанцеларије.

После напада на српске младиће у Штрпцу и Kлокоту, још једно српско дете, нашло се на мети албанских хулигана и екстремиста, саопштила је Канцеларија за КиМ.

У саопштењу се наводи да до напада долази на месту где су стационирани припадници Kуртијеве Kосовске полиције, због наводне “угрожености Албанаца” у мешовитим срединама.

„Истина је очигледно да је њихова намера да пружају заштиту хулиганима и екстремистима, да некажњено нападају Србе и српску децу. Нико не сме да окрене главу од овог напада и читава међународна заједница мора да погледа Лазара у очи и објасни му због чега је нападнут на свом кућном прагу. Овде не сме бити места релативизацији напада, јер је Лазар нападнут само и искључиво зато што је Србин“, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button