Албански амбасадор најављује: Шаљемо још својих војника на Косово

Албанија ће послати додатне трупе у мировну мисију НАТО-а на Косову, изјавио је Петрит Маљај амбасадор Албаније у Приштини. Говорећи о безбедносној ситуацији и дешавањима у Бањској од 24. септембра ове године Маљај је рекао да би ризик од још једног напада од стране Србије могао бити трајан.

Албански дипломата је за Косовапрес рекао да ће  наредне године јединице КФОР-а, поред броја од 100 војиникика из Албаније бити појачане са још 40 њих.

„Имамо известан број војника, заправо имамо преко 100 војника у Пећи иу команди Кфора. Имао сам састанак са командантом КФОР-а и Албанија је увек била при ставу да КФОР треба да појача своје присуство и да буде присутан где год жели на Косову да би извршио своју безбедносну и мировну мисију за све грађане на Косову“, наводи Маљај.

Косова прес преноси и изјаву бригадног генерала Бундесвера Ралф Хамерштајна који је оценио да се безбедност на Косову значајно погоршава те да ће  НАТО на пролеће, уз помоћ Бундесвера, појачати присуство немачких оружаних снага.

(Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button